U bent hier : Recept > Zomertiramisu

Zomertiramisu

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 20  minuten

Rusttijd : 4 uren

Ingrediënten voor 8 personen

  • 1 pot Galbani mascarpone
    50 cl vloeibare room (30% vet)
    1 of 2 pakken lange vingers
    500 g verse frambozen
    250 'mara des bois'-aardbeien
    250 g bosaardbeien
    50 g kristalsuiker

 

Bereiding

Maak de coulis: pureer 250 g verse frambozen met een heel klein beetje suiker.
Doop elke lange vinger in de coulis en leg ze op de bodem en langs de wanden van de schaal.
Klop de vloeibare room stijf (de room, de kom en de mixer moeten heel koud zijn) en als de room stijf is, voeg dan de suiker toe en blijf kloppen.
Klop de mascarpone apart.
Voeg de stijfgeklopte room voorzichtig (net als eiwitten) toe aan de mascarpone.
Was de 'mara des bois'-aardbeien snel, droog ze en snijd ze in plakjes. Meng alle bosvruchten (mara des bois, frambozen en bosaardbeien) en werk ze voorzichtig door  de crème.
Leg het mengsel voorzichtig op het bed met lange vingers. Bedek met folie en zet koud weg.
Opdienen met de rest van de verse frambozencoulis.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?