Zoetheid met ontbijtkoek

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 0 minuut

Rusttijd : 4 uren

Ingrediënten voor 6 personen

  • 5 sinaasappels
    120 g cassonadesuiker
    3 lepels Grand Marnier
    500 g Galbani mascarpone
    160 g suiker
    12 plakjes ontbijtkoek
    6 eieren
 

Bereiding

Was een sinaasappel en snijd hem in dunne partjes en daarna in driehoekjes; doe hem in een pan met de cassonadesuiker en het sap van de overige sinaasappels; breng aan de kook, zet het vuur laag en laat 15 min confijten.
Schenk de Grand Marnier in de pan, breng aan de kook en laat afkoelen.
Voeg het sap van de laatste sinaasappel toe.
Scheid de eierdooiers van de eiwitten.
Klop de dooiers met de suiker en voeg de mascarpone toe.
Klop de eiwitten stijf en voeg ze toe aan het eerste mengsel.
Verwijder de korst van de ontbijtkoek, snijd hem in driehoekjes en impregneer hem met de eerder gemaakte siroop.
Bedek de bodem van een schaal ermee, bedek met crème, dan nog een laag ontbijtkoek en de rest van de crème.
Zet ten minste 4 u in de koelkast.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?