Zoete en zoute tiramisu

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 15  minuten

Rusttijd : 2 minuten

Ingrediënten voor 4 personen

  • 100 g Tuc
  • 2 eieren
  • 200 g verse spinazie
  • 8 stukjes geconfijte tomaat
  • 100 g zachte geitenkaas
  • 8 gedroogde abrikozen
  • peper en zout, paprikapoeder

Zoete en zoute tiramisu

 

Bereiding

Doe de Tuc-koekjes in een plastic zak (bv. een diepvrieszak) en verkruimel ze met de deegroller.

Was de spinazie, laat hem uitlekken en droog hem. Snijd hem fijn en doe hem een paar minuten in een pan met een klontje boter, een snufje peper en zout. Giet hem af en laat afkoelen.

Meng in een diep bord met de garde de eierdooiers met de geitenkaas, peper en zout en een flinke snuf paprika. Klop de eierdooiers stijf en werk ze door het mengsel hiervoor.

Snijd de gedroogde tomaten fijn nadat ze goed zijn uitgelekt, net als de gedroogde abrikozen en bewaar ze apart.

Schep in de verrines twee eetlepels Tuc-kruimels. Leg daarop de blokjes gedroogde abrikoos, dan de spinazie en de crème met geitenkaas. Leg daarop de blokjes gedroogde tomaat en bedek met een nieuwe laag vermalen Tuc-jes. Eindig met de crème en een snufje Tuc.

Zet weg in de koelkast, ten minste 2 uur.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?