Wintertiramisu in verrines

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 15  minuten

Rusttijd : 2 minuten

Ingrediënten voor 4 personen

  • 250 g Galbani mascarpone
    3 eierdooiers
    100 g suiker
    12 cl vloeibare room
    2 eetlepels rum
    200 g kastanjepuree
    40 g stukjes geglaceerde kastanjes
    Een paar lange vingers
 

Bereiding

Maak de wintercrème:
Meng de kastanjepuree met 1 eetlepel rum en 2 cl stijfgeklopte room. Werk de stukjes kastanje erdoor en zet koud weg.
Maak de mascarponecrème:
Meng de mascarpone in een slakom en de eierdooiers, de suiker en een eetlepel rum met de garde. Voeg 10 cl stijfgeklopte slagroom toe en zet koud weg.
Garneer de bodem van elke verrine met een lange vinger, een laagje wintercrème met kastanjes en dan nog een laag mascarponecrème, enz....
zet 2 u koud weg.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?