Wat kunt u maken met Mascarpone ?

Warm, koud, zoet of hartig, met mascarpone kunt u veel verrassende kanten op ! Hebt u een beetje Galbani Mascarpone over na het maken van uw tiramisu?
Hier zijn een paar recepten die u heel gemakkelijk kunt maken:

Verrines garnalen – chorizo met mascarpone
(4 personen)

Snij de chorizo in plakjes. Bak de chorizo met gesnipperde knoflook en een twintigtal garnalen ongeveer 10 minuten in een koekenpan. Voeg op het laatste moment 125 g Galbani mascarpone toe. Goed mengen. U kunt dit gerecht serveren in kleine verrines. Eet smakelijk !

Chocoladeschuimpjes
(4 personen - 8 meringues)

Smelt 100 g pure chocolade, neem de pan van het vuur en voeg 150 g gehakte amandelen en hazelnoten en 250 g Galbani mascarpone toe. Schep een laag van dit mengsel op een meringue en dek af met een tweede meringue. Presenteer de meringues op een mooie platte schaal. Koel serveren.

Italiaanse risotto

Om uw risotto romiger te maken, kunt u behalve geraspte Parmezaanse kaas, olijfolie en kruiden ook 2 of 3 eetlepels Galbani mascarpone toevoegen.

Aperitiefdip radijs-mascarpone met walnoten
(4 personen)

Klop 100 g Galbani mascarpone op. Voeg zout, peper en bieslook toe. Voeg een handje vol versnipperde walnoten toe. Goed mengen. Serveer koel en dip de radijs in het mengsel. (Tip: U kunt ook wortels, komkommers of cherrytomaatjes gebruiken om te dippen)

Verrines tomaat - Parmaham
(2 personen)

Klop 100 g Galbani mascarpone op met gehakte basilicum, zout en peper. Snijd een plak Parmaham in stukjes en de tomaat in blokjes. Schep een laagje tomaat in de verrines, schep vervolgens de ham op en ten slotte een laag van het mascarponemengsel.

Verrines komkommer - tonijn
(4 personen)

Klop 125 g Galbani mascarpone op en meng dit met een blikje tonijn van 160 g. Breng op smaak met peper, zout en Provençaalse kruiden. Snijd een komkommer in blokjes. Wissel in de verrines een laag komkommerblokjes af met een laag tonijnmengsel.