U bent hier : Recept > Vlaamse tiramisu

Vlaamse tiramisu

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 45  minuten

Rusttijd : 2 uren 24 minuten

Ingrediënten voor 8 personen

  • 6 eieren
  • 250 g Galbani mascarpone
  • 10 cl crème fraîche
  • 80 g bruine suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 200 g dessertchocolade
  • 20 cl Cointreau
  • 24 speculaasjes

Vlaamse tiramisu

 

Bereiding

1- Laat de chocolade au bain marie smelten. Voeg de room en 3 eierdooiers toe aan de gesmolten chocolade, zodat het een mooi glad beslag wordt.
Klop de eieren stijf met een zakje vanillesuiker en werk ze voorzichtig door de chocolademassa, zodat het een mousse wordt.
Vermaal 12 speculaasjes tot poeder. Werk ze door de Galbani mascarpone en voeg 3 eierdooiers en de bruine suiker toe zodat het een homogeen beslag wordt. Klop de eiwitten stijf en werk ze door de speculaasmassa om er de tiramisu van te maken.
Leg de speculaasjes in de glazen en besprenkel ze met Cointreau. Begin met een laagje tiramisu met speculaas en wissel dit af met de chocolademousse en bestrooi ten slotte met wat speculaaskruimels om het af te maken en om een beetje knapperigheid aan dit heerlijke dessert te geven.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?