Verrines verrassingstiramisu met chocolade

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 30  minuten

Rusttijd : 3 uren

Ingrediënten voor 6 personen

  • 3 hele eieren
  • 100 g suiker
  • 250 g Galbani mascarpone
  • 7 cl room
  • 60 g melkchocolade
  • 12 halve macarons
  • Ovomaltine
 

Bereiding

Breek de eieren en scheid de eierdooiers van de eiwitten. Klop de eiwitten stijf.
Klop in een andere kom de eierdooiers met de suiker tot ze lichter worden. Voeg de mascarpone toe, roer tot een glad mengsel en voeg de stijfgeklopte eiwitten toe.
Breng de dikke room aan de kook en laat de chocolade erin smelten. Meng en laat het lauw worden.
Verkruimel per verrine drie halve macarons grof en bedek deze met chocoladesaus en mascarponecrème. Bestrooi het gerecht ten slotte met ovomaltine.
Laat 3 u. in de koelkast staan.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?