Verrine uit de woestijn

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 15  minuten

Rusttijd : 2 uren

Ingrediënten voor 6 personen

    • 150 g dadels fijngesneden
    • 100 g walnoten gehakt
    • 100 g amandelen geschaafd
    • 500 g Galbani mascarpone
    • 6 eieren
    • 150 g suiker
    • cacaopoeder
    • vijgenlikeur
 

Bereiding

SéScheid de eierdooiers van de eiwitten. Voeg de suiker en de mascarpone toe en klop tot een crème. Klop de eiwitten heel stijf. Werk ze voorzichtig door het mascarponemengsel. Zet 2 uur koud weg. Snijd de dadels zo klein mogelijk en flambeer ze met vijgenlikeur, hak de noten. Rooster de geschaafde amandelen. Meng de noten, amandelen en de dadels. PNeem een verrine en leg een laag noten op de bodem. Bedek met mascarponecrème, herhaal deze handeling meerdere malen tot aan de bovenkant, bestrooi met cacao en voeg een paar amandelen en noten toe ter versiering.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?