Verrine tiramisu met perzik

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 30  minuten

Rusttijd : 6 uren

Ingrediënten voor 4 personen

  • 3 eieren
  • 3 eetlepels suiker
  • 1 pot Galbani mascarpone
  • 1 blik perziken op siroop
  • 15-20 lange vingers
  • 4 vrij brede glazen (bijv. whiskyglazen of glazen van chocopasta)
 

Bereiding

Breek de eieren en scheid de eierdooiers van de eiwitten.
Bewaar de eiwiten.
Klop de eierdooiers met de suiker in een slakom tot een wit schuim.
Voeg de mascarpone toe.
Goed mengen tot het een gelijkmatige structuur heeft.
Klop in een andere kom de eiwitten stijf.
Werk de witten door het mascarponemengsel en roer met een houten lepel tot het een homogeen en romig mengsel is.
Open het blik perziken op siroop en vang het sap op in een kom.
Snijd de perziken in kleine stukjes.
Vul elk glas als volgt:
- 1 laag crème
- 1 lange vinger, in 3 stukjes gesneden en in de siroop gedoopt
- 2-3 stukjes perzik
Herhaal dit 3 keer en eindig met een laatste laag mascarpone.

Laat ten slotte ten minste 6 uur rusten in de koelkast.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?