Verrine tiramisu met fruit-krokantjes-snoepjes

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 25  minuten

Rusttijd : 3 uren

IngrediŰnten voor 4 personen

  • 60 g bosbessen , versgeplukt door de kinderen
  • 1 klein zakje pistachenootjes
  • 2 goed rijpe bananen
  • 4 eetlepels vanillesuiker
  • 5 cl heel verse vloeibare room
  • 50 g Galbani mascarpone
  • 5 speculaasjes
  • 30 g boter
  • beetje cacaopoeder
  • 1 eetlepel rum
  • 1 eetlepel honing (nog lekkerder: berghoning!)
  • 1 flinke snuf gemalen kaneel
  • 1 handvol heel kleine snoepjes: aardbeiensnoepjes, jelly beans...

Verrine tiramisu met fruit-krokantjes-snoepjes

 

Bereiding

Snijd de bananen in niet te dunne plakjes (zodat ze goed blijven bij het bakken) en bruin ze in de boter tot ze goudbruin zijn en bestrooi ze vlak voor het einde van de baktijd met kaneelpoeder.
Zet het "kookvocht' van de bananen weg gemengd met een beetje water + honing.
Doe de bosbessen samen met twee eetlepels suiker in een kom, zodat de vanillesuiker goed in het fruit kan trekken.
Verkruimel ondertussen de speculaasjes en bewaar deze ook.
Klop daarna de vloeibare room tot slagroom, voeg de mascarpone toe en de resterende twee eetlepels vanillesuiker en de rum. Meng dit goed.
Maak om het recept af te maken de 4 miniverrines tiramisu op: begin met een laagje speculaas, een laag room, dan een laag bosbessen gemengd met pistache en plakjes banaan, bedek met het apart gehouden kookvocht van de bananen en herhaal de handeling tot de rand van de verrines is bereikt.
Zet ten minste 3 uur koel weg (zelfs 4 voor een optimale smaak!).
Bestrooi hem vlak voor het opdienen met cacaopoeder en natuurlijk de gekleurde snoepjes, zoals jelly beans, aardbeiensnoepjes...

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?