Verrine met aardbeien op een bedje van speculaas

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 30  minuten

Rusttijd : 2 uren

Ingrediënten voor 6 personen

  • 250 g Galbani mascarpone
  • 1 bakje aardbeien
  • 1 blik aardbeien
  • 100 g suiker
  • 20 cl vloeibare room (liefst voor professioneel gebruik, te koop bij grote supermarkten, deze is makkelijker stijf te kloppen)
  • 50 g zachte boter

Verrine met aardbeien op een bedje van speculaas

 

Bereiding

Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Bewaar er 6 voor de versiering.
Snijd de rest in kleine blokjes. Bestrooi ze heel licht met een beetje suiker, ongeveer 1 of 2 eetlepels en zet apart.
Verkruimel de speculaasjes grof en meng ze met de zachte, maar niet gesmolten boter. Zet het apart. Klop de room stijf, voeg de suiker toe en werk de mascarpone erdoor. Zet het apart.
Pureer de helft van de aardbeien uit blik (ongeveer 60 g aardbeien).
Werk 20 g van de net gemaakte aardbeienpuree door het mengsel van mascarpone en room.
Maak daarna in een mooi glas achtereenvolgens laagjes met:
1 eetlepel aardbeienpuree
2 eetlepels van het mengsel van boter en speculaas
1 hele grote eetlepel blokjes aardbei
1 heel grote eetlepel van het mascaronemengsel
1 eetlepel van het mengsel van boter en speculaas
1 eetlepel aardbeienpuree
1 eetlepel aardbeien Eindig met een flinke laag mascarponemengsel.

Snijd de bewaarde aardbeien in dunne plakjes en leg ze ter versiering op de bovenkant van het gerecht.

Doe folie over de verrine en zet ze in de koelkast.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?