U bent hier : Recept > Venitiaanse tiramisu

Venitiaanse tiramisu

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 30  minuten

Rusttijd : 6 uren

Ingrediënten voor 4 personen

  • -3 eierdooiers
  • - 200 g Galbani mascarpone
  • - 15 lange vingers
  • - 10 kersen met amaretto
  • - 1/2 glas amaretto of marsala
  • - 30 cl koffie
  • - vanillesaus
  • - cacaopoeder
  • - 3 eetlepels kristalsuiker
  • - 1 theelepel oploskoffie
  • - 1 theelepel geraspte sinaasappelschil (van een onbehandelde sinaasappel)
 

Bereiding

Bereiding Galbani mascarponemengsel:

- Doe de 3 eierdooiers in een slakom.
- Meng de eieren tot ze romig zijn.
- Klop de eieren met de suiker tot een wit schuim door de suiker langzamerhand toe te voeg. Meng goed, zodat er geen klontjes in komen.
- Voeg de oploskoffie toe, de Galbani mascarpone, de sinaasappelrasp en blijf mengen. De consistentie moet licht en romig zijn.
Bereiding van de koekjes:

- Schenk de koffie en de amaretto in een bord.
- Doop de doormidden gesneden lange vingers in het mengsel van koffie en amaretto. Laat de koekjes het mengsel een beetje opnemen, maar voorkom dat ze te veel uiteenvallen.


Opmaak in een kom:

- Leg op de bodem van de kom een laag lange vingers.
- Spreid een laag Galbani mascarponemengsel erover, het liefst met een spuitzak.
- Herhaal de handelingen tot de kom helemaal vol is en zorg ervoor dat u eindigt met een laag van het Galbani mascarponemengsel.
- Zet de kommen 6 uur in de koelkast.


Presentatie:

- Bedek de bodem van een bord met vanillesaus.
- Haal de tiramisu voorzichtig uit de vorm en stort hem op het bord.
- Bestrooi het geheel met cacao.
- Versier met een paar kersen met amaretto.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?