U bent hier : Recept > Tropische tiramisu

Tropische tiramisu

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 20  minuten

Rusttijd : 10 uren

Ingrediënten voor 6 personen

  • 700 g Gariguette-aardbeien 1 Victoria ananas 3 eieren suiker 1 zakje vanillesuiker 250 g Galbani mascarpone lange vingers

Tropische tiramisu

 

Bereiding

1. Scheid de eierdooiers van de eiwitten en klop de eiwitten stijf. Zet weg.
2. Meng in een slakom de eierdooiers, de suiker en de vanillesuiker. Werk er beetje voor beetje de mascarpone door. Werk er daarna de eiwitten door.
3. Pureer 300 g aardbeien met de staafmixer, zodat het een coulis wordt.
4. Snijd de rest van de aardbeien en de ananas in heel kleine stukjes.
5. Bouw de tiramisu op: doop de helft van de lange vingers in de aardbeiencoulis en leg ze op de bodem van de schaal. Bedek ze met de helft van het mengsel van eieren/suiker/mascarpone en eindig met stukjes aardbeien en ananas. Herhaal deze 3 stappen, zodat er twee lagen ontstaan.
6. Zet ten minste 10 uur koud weg. U kunt hem het beste een dag van tevoren maken.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?