U bent hier : Recept > Toscaanse tiramisu

Toscaanse tiramisu

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 20  minuten

Rusttijd : 2 minuten

Ingrediënten voor 4 personen

  • 150 g Galbani mascarpone
  • 2 eieren
  • 50 g gedroogde tomaten
  • 1 trostomaat
  • 1 lepel tomatenpuree
  • 3 eetlepels pesto Galbani
  • 2 eetlepels zwarte tapenade
  • een bosje basilicum
  • 4 TUC-jes
  • 4 zwarte olijven
 

Bereiding

Hak de koekjes in grove stukken.
Snijd de tomaat in kleine blokjes, bestrooi met zout en zet weg.
Scheid de eierdooiers en de eiwitten.
Bewaar de eiwiten.
Meng de tomatenpuree met de mascarpone.
Voeg een snuf zout en peper toe.
Voeg de eierdooiers toe.
Klop de eiwitten stijf.
Vermeng het mascarponemengsel en de eiwitten, meng dit goed zonder echter de eiwitten te breken.

Leg op de bodem van de verrines een stukje koek.
Schep er een beetje mascarpone-tomatenmousse op.
Spreid hierover een beetje zwarte tapenade.
Leg daarop een paar blokjes tomaat.
Leg er wat stukjes koek op.
Spreid hierover een beetje mousse.
Dan weer blokjes tomaat.
Doe hierover een klein laagje pesto.
Breng nog een laag mousse aan.
Eindig met een beetje koek gemengd met wat blokjes tomaat zodat het er leuk uitziet en voeg een olijf en 2 blaadjes basilicum toe.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?