Tompoes van chocolade, zoete rijst met vanille en mascarpone

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 30  minuten

Rusttijd : 15 minuten

Ingrediënten voor 4 personen

  • 600 g melk
    30 g suiker
    1 vanillestokje, gespleten en uitgeschraapt
    1 stokje kaneel
    125 g ronde rijst (voor risotto)
    40 g boter
    5 cl sinaasappellikeur
    150 g Galbani mascarpone

    250 g chocolade
    balsamicoazijn

Tompoes van chocolade, zoete rijst met vanille en mascarpone

 

Bereiding

Laat de helft van de chocolade au bain marie of in de magnetron smelten. Voeg de andere vermalen helft toe zodra hij gesmolten is.

Breng de melk aan de kook met de suiker, de vanille en de kaneel. Zet weg.

Laat de rijst in de boter glazig worden, schenk de sinaasappellikeur erbij en kook hem zachtjes borrelend met de melk; laat de rijst romig en goed gaar worden en daarna afkoelen.

Giet de chocolade op een vel plastic, spreid hem uit met de spatel, in de vorm die u wenst. Laat afkoelen op kamertemperatuur.

Schep de mascarpone met een spatel en werk hem door de risotto, zet koud weg.

Afwerking en bereiding: Maak in een schaal de tompoes op: vierkant van witte couverture met zwarte strepen van 6x6 cm en zoete risotto. Herhaal de handeling, eindig met een vierkantje couverture.
Schenk er balsamicoazijn omheen.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?