Tomatentiramisu met mascarponecrème, geitenkaas, venkel en knapperige hazelnoten

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 30  minuten

Rusttijd :

Ingrediënten voor 2 personen

  • - 1 mooie vleestomaat
    - 1 eetlepel olijfolie
    - 20 g bloem
    - 15 g boter
    - een paar hazelnoten
    - balsamicoazijn, peper, zout, tabasco
    - 2 geitenkaasjes
    - 30 ml Galbani mascarpone
    - 10 g venkelzaden, een snufje komijn
    - 1 snee zuurdesembrood
    - 10 g Parmezaanse kaas
 

Bereiding

Maak de laag koekjes: Meng de boter en de bloem en de Parmezaanse kaas tot een kruimelig deeg. Hak de hazelnoten in stukjes en laat ze licht roosteren in de oven (gebruik de warme oven om uw zuurdesembrood te roosteren als u geen broodrooster heeft). Voeg de hazelnoten met een snufje komijn toe aan het deeg, doe het op bakpapier en bak op 20 min op 180 °C. Houd het bakproces goed in de gaten. Laat afkoelen tot het deeg goed knapperig is.

Snijd de tomaat in kleine blokjes. Doe de tomaat in een kom en kruid met een paar druppels tabasco, zout, peper, een eetlepel olijfolie en balsamicoazijn.

Maak de eerste laag: Verwarm de mascarponecrème op een laag vuur en laat de venkelzaden er ongeveer tien minuten in trekken. Haal van het vuur en zeef de crème om de venkelzaadjes te verwijderen. Prak de geitenkaas met een vork fijn en werk hem door de crème; maak het mengsel glad door het nog eens te bewerken met een vork .

Doe in een verrine een laagje deeg, een laagje tomaat en een laagje geitenkaas. Strooi er ten slotte zoete piment d'Espelette en sprietjes bieslook over.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?