U bent hier : Recept > Tirananamisu

Tirananamisu

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 45  minuten

Rusttijd : 4 uren

Ingrediënten voor 5 personen

  • 400 g Galbani mascarpone
  • 200 g ananas
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 10 à 12 speculaasjes
  • 100 g suiker
  • 250 ml vloeibare room
  • 100 ml kokosmelk
  • 2 eetlepels geraspte kokos
  • 2 theel. donkere rum

Tirananamisu

 

Bereiding

1/ Snijd de ananas in blokjes.
2/ Klop de room stijf en voeg de mascarpone, de suiker, het zakje vanillesuiker en de kokosmelk toe en meng het tot een homogene massa.
3/ Vermaal de speculaasjes en leg ze op de bodem van de verrines.
4/ Voeg een theelepel rum toe.
5/ Een laag van het romige mengsel, dan een laag ananas, dan nog een laag romig mengsel.
6/ Bestrooi het ten slotte met speculaas en kokosrasp.
7/ Zet 4 uur koud weg.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?