U bent hier : Recept > Tiramizon

Tiramizon

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 40  minuten

Rusttijd : 4 uren

Ingrediënten voor 8 personen

  • 3 eieren
  • 150 g suiker + 1 eetlepel suiker
  • 250 g Galbani mascarpone
  • 18 lange vingers
  • 1 blik ananas op siroop
  • 2 goed rijpe bananen
  • 2 likeurglaasjes kirsch
  • 50 g Dulce de Leche
  • 20 g boter

Tiramizon

 

Bereiding

Klop in een kom de eierdooiers en de suiker tot een wit schuim.
Klop in een andere kom de eiwitten stijf.
Voeg de mascarpone toe aan het eerste mengsel en werk er daarna het eiwitschuim door.
Zet koud weg.
Snijd de bananen en de ananasplakken (de siroop bewaren) en laat ze bruin worden in 20 g boter.
Voeg de eetlepel suiker toe en flambeer het geheel met de inhoud van een glas kirsch.
Meng in een kom de ananassiroop en de inhoud van het tweede glas kirsch.
Schep in de verrines 2 flinke eetlepels mascarpone.
Leg er daarna de lange vingers in, die eerst kort gedoopt zijn in het mengsel van ananassiroop en kirsch.
Voeg er een flinke laag geflambeerde banaan en ananas aan toe en daarna een eetlepel Dulce de Leche.
Eindig met twee flinke eetlepels mascarpone en een beetje Dulce de Leche ter versiering.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?