Tiramisuverrine met Parmezaanse kaas en geconfijte tomaten

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 20  minuten

Rusttijd : 3 uren

Ingrediënten voor 8 personen

  • Ingrediënten voor ongeveer 16 verrines:
  • 130 g Galbani mascarpone
  • 2 eieren
  • 50 g Parmigiano Reggiano
  • 4 sneetjes casinobrood
  • 2 verse tomaten
  • 150 g geconfijte tomaten
  • 1 teentje knoflook
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel balsamicoazijn

Tiramisuverrine met Parmezaanse kaas en geconfijte tomaten

 

Bereiding

Splits de eieren (scheid de eierdooiers van de eiwitten).
Meng de mascarpone, de eierdooiers en de Parmezaanse kaas; voeg peper en zout toe.
Klop de eiwitten stijf en werk ze door het mengsel van mascarpone en eierdooiers.
Rooster de sneetjes casinobrood, wrijf ze in met het teentje knoflook en snijd ze op de grootte van de verrines.
Snijd de verse tomaten in 4 stukken, verwijder de pitjes en snijd de partjes in blokjes; snijd ook de gedroogde tomaten in blokjes en meng ze met de verse tomaat.
Maak een dressing met de olijfolie en de balsamicoazijn, doop de sneetjes brood in de dressing.
Schep in de verrines een bodem van mascarponecrème, een laag tomatenblokjes, een sneetje brood en herhaal deze handeling nog een keer.
Zet ten minste 3 uur koud weg voor het opdienen.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?