Tiramisuverleiding met witte chocolade en passievrucht

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 30  minuten

Rusttijd : 2 uren

Ingrediënten voor 4 personen

  • * 12 lange vingers
    * 1 1/2 pot Galbani mascarpone
    * 3 eierdooiers
    * 100 g suiker
    * 1 theel vanille-extract
    * 1 reep witte chocolade
    * 5 passievruchten
    * 1 pakje vloeibare room

Tiramisuverleiding met witte chocolade en passievrucht

 

Bereiding

* Klop de mascarpone met de eierdooiers en de suiker en voeg de vanille toe.

* Laat de chocolade au bain marie smelten met 3 eetl. vloeibare room of zo nodig meer om de chocolade glad te maken.

* Haal van het vuur en meng dan het vruchtvlees van de passievruchten door het chocolademengsel.

* Maak de tiramisu op: zet in grote glazen rondom 6 koekjes per persoon, dan een laag mascarpone en wissel af met nog een laag chocolade enzovoorts.

* Eindig met een theel. vruchtvlees van passievruchten ter versiering en zet ten minste 1 1/2 u. in de koelkast.

* Zet de glazen 30 min voor het opdienen in de vriezer om het mengsel op te laten stijven en verwen uzelf!

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?