U bent hier : Recept > Tiramisutaart

Tiramisutaart

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 50  minuten

Rusttijd : 3 uren

Ingrediënten voor 8 personen

  • voor de taart-
  • 3 eieren
  • 140 g bruine suiker
  • 90 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 eetl bittere cacao
  • 150 ml sterke koude koffie
  • 2 eetl vloeibaar vanille -extract
  • 2 tl bittere cacao of poeder voor de versiering
  • voor de garnering-
  • 375 g Galbani mascarpone
  • 225 ml vanillesaus
  • 55 g bruine suiker
  • 100 g geraspte pure chocolade
 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Beboter een vorm van 20 cm doorsnee en bekleed hem met bakpapier.
Klop in een kom de eieren met de suiker tot een wit schuim.
Zeef de bloem en de cacao in de kom en klop dit geheel goed.
Giet dit mengsel in de vorm en bak ongeveer 30 min in de voorverwarmde oven.
Haal hem uit de oven, 5 tot 10 minuten laten rusten en uit de vorm halen. Laat hem afkoelen op een rooster.Doe de koffie en de vanille-essence in een kom. Meng en zet weg. Doe voor de garnering de mascarpone in een kom, klop deze met een garde en voeg er langzamerhand de vanillesaus en de suiker aan toe, terwijl u doorgaat met kloppen. Voeg er daarna de geraspte chocolade aan toe.

Snijd de taart in 3 lagen. Leg de onderkant op een taartschaal, besprenkel met het koffiemengsel en bedek met een derde van het mascarponemengsel. Herhaal deze handeling twee keer.
3 uur in de koelkast zetten, bestrooien met cacao en opdienen...

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?