Tiramisurprise van de eilanden heerlijkheid van lychees en papaja

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 20  minuten

Rusttijd : 3 uren

Ingrediënten voor 4 personen

  • *200 g Galbani mascarpone
  • *1 theelepel oude, donkerbruine rum
  • *3 eierdooiers
  • *30 g rietsuiker + 10 g vanillesuiker
  • *50 g geroosterde en gehakte Macadamianoten
  • *1 eetlepel geraspte kokos
  • *15 cl vloeibare room
  • *1 stervrucht
  • * 4 Kaapse kruisbessen
  • *8 lychees vers (of uit blik)
  • * 1 grote papaja
  • *40 g fijne rietsuiker + 2 zakjes vanillesuiker
  • *12 roze lange vingers
  • *50 cl lycheesap

Tiramisurprise van de eilanden heerlijkheid van lychees en papaja

 

Bereiding


1/Maak de Antilliaanse mascarponemousse:
klop de suikersoorten en de eierdooiers tot een wit, luchtig mengsel. Voeg de mascarpone, 20 cl lycheesap en de donkere rum toe.

2/ Klop de room stijf en werk hem door de mascarponecrème, terwijl u het mengsel steeds optilt.


3/ Schil de papaja en de lychees en snijd ze in stukken.

4/Leg de stukjes lychee op de bodem van de verrines. Doop de roze lange vingers een voor een in het lycheesap en leg ze snel op de laag lychees.

5/Bedek met de Antilliaanse mascarponemousse en met nog een laag gedoopte roze koekjes.

6/Voeg de blokjes papaja toe, bedek met een laag crème, bestrooi met geraspte kokos en geroosterde en gehakte macadamianoten. Snijd een plakje van de carambola, met zijn grappige stervorm, versier met een Kaapse kruisbes en zet drie uur koud weg!

Uw geduld wordt eindelijk beloond... de tiramisurprise is klaar... Een echt paspoort voor de eilanden van het smulparadijs!

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?