U bent hier : Recept > Tiramisucharlotte

Tiramisucharlotte

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 25  minuten

Rusttijd : 10 uren

Ingrediënten voor 8 personen

  • 1 middelgrote panetone
  • 250 g Galbani mascarpone
  • 2 eieren
  • 3 à 4 eetl. suiker
  • 1 driedubbele sterke espresso
  • 2 à 3 eetl. amaretto of marsala
  • bittere cacaopoeder
 

Bereiding

Meng de koffie met de alcohol. Klop de eierdooiers met de suiker door elkaar. Voeg 2 lepels van het koffiemengsel toe. Klop daarna de eiwitten stijf en werk ze voorzichtig door het mengsel.
Snijd de panetone, doop hem heel licht in de koffie met alchol (deze Italiaanse brioche wordt snel week) en bekleed de vorm ermee.
Schep de helft van de crème erop, maak een laag panetone, eindig met de crème en sluit hem af met panetone.
Zet een hele nacht in de koelkast.
Los de charlotte vlak voor het opdienen en bestrooi (met een zeefje) met cacaopoeder.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?