Tiramisubruschetta met tonijncrčme en olijven

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 10  minuten

Rusttijd : 5 minuten

Ingrediënten voor 4 personen

  • - 8 sneetjes boerenbrood
  • - 300 g tonijn op olie (bij voorkeur het vette deel)
  • - 120 g Galbani mascarpone
  • - 20 ontpitte olijven
  • - 1 theelepel ansjovispasta H377
 

Bereiding

1 Laat de tonijn uitlekken en prak hem fijn in een grote kom. Voeg de mascarpone en de ansjovispasta toe en bewerk dit mengsel 5 min met een vork tot het een homogene massa is. Zet het mengsel 5 min in de koelkast.
2/ Rooster de sneetjes boerenbrood in de broodrooster en verkruimel ze.
3/ Leg in 4 transparante glaasjes een sneetje verkruimeld boerenbrood. Voeg achtereenvolgens in elk glaasje een laag tonijncrčme en 2 in vieren gesneden olijven toe. Herhaal dit en leg de 4 resterende olijven bovenop elke verrine.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?