Tiramisublime met avocado en Noordzeekrab

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 0 minuut

Rusttijd : 4 uren

Ingrediënten voor 4 personen

  • 200 g Galbani mascarpone
  • 2 echt rijpe avacado's
  • 4 kleine Noordzeekrabben of 120 g ontdooid krabvlees
  • 1 limoen
  • notenolie
  • dille
  • 1 snufje paprikapoeder
  • 1 snufje piment d'Espelette
  • 1 kruidige court-bouillon
  • 2 eieren
  • 1 oranje paprika
  • facultatief:
  • zalmeitjes of kaviaar

Tiramisublime met avocado en Noordzeekrab

 

Bereiding

Iedereen wil wel een hapje van deze verfijnde en originele tiramisu met krab en avocado...
Hier wordt hij opgediend in een verrine, maar uw tiramisu zal ook hoge ogen gooien in een krabschaal...

1/Kook de krabben in een kruidige court-bouillon, pel ze zodat u 120 g vlees hebt zonder kraakbeen.

2/ Klop de eiwitten stijf en zet ze weg.

3/ Klop de eierdooiers met de mascarpone, een snufje paprika en zout. Werk de 120 g krabbenvlees en de stijfgeklopte eiwitten erdoor. Proef en pas zo nodig de kruiding aan. Zet 4 uur in de koelkast.

4/ Maak een vinaigrette met het sap van de limoen, notenolie, fijngehakte dille, zout en piment d'Espelette.

5/ Snijd de avocado's tien minuten voor het opdienen in blokjes en breng ze op smaak met de dillevinaigrette.

6/ Leg in een verrine de blokjes avocado, mascarponemousse met krab, zalmeitjes (of kaviaar), nog een paar blokjes avocado en eindig met een laag mascarponemousse met krab.

7/ Leg er ter versiering een stukje gepelde krab, een paar zalmeitjes en een hart van rode paprika bestrooid met paprikapoeder en een takje dille op.

Dien meteen op en u krijgt, dankzij Galbani, heel veel complimenten!

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?