U bent hier : Recept > Tiramisu "Vesuvius"

Tiramisu "Vesuvius"

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 30  minuten

Rusttijd : 4 uren

Ingrediënten voor 6 personen

  • Voor de koekjes bitterkoekjes: 200 g wit amandelmeel 150 g suiker het wit van 1 ei 2 theel. natuurlijk sinaasappelaroma Voor de tiramisu: 250 g Galbani mascarpone
  • 3 eieren
  • 3 eetlepels suiker
  • 5 cl limoncello + 15 cl water
  • 3 theel. natuurlijk sinaasappelaroma
  • geconfijte sinaasappelschillen
  • 5 eetl. Nutella
  • 2 eetl. praline (bonbons)
  • chocoladecoulis (facultatief)

Tiramisu

 

Bereiding

1) Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng in een slakom het amandelmeel met de suiker. Voeg het eiwit en het sinaasappelaroma toe. Spuit met een spuitzak 'koekjes' van 7 bij 2 cm op een stuk papier. Bak de bitterkoekjes 8 à 9 min. Laat afkoelen.
2) Scheid de volgende dag de eierdooiers van de eiwitten. Klop de eierdooiers door de suiker tot een wit schuim. Werk de mascarpone hierdoor en meng goed. Verdeel de massa in twee delen: voeg aan de eerste helft het sinaasappelaroma en de blokjes geconfijte sinaasappel toe. Voeg aan de andere helft de Nutella en de praline (bonbons) toe. Klop de eiwitten stijf en werk de helft ervan voorzichtig door de twee mengsels. Meng vervolgens de limoncello en het water in een kom en doop de bitterkoekjes erin. Leg de koekjes in een puddingvorm, bedek met het mengsel met Nutella, leg de rest van de bitterkoekjes erop en eindig met het mengsel met sinaasappel. Laat ten minste 4 uur rusten in de koelkast (liefst een 1/2 dag).

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?