Tiramisu van witte chocolade en speculaas

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 0 minuut

Rusttijd :

Ingrediënten voor 6 personen

  • 250 g Galbani mascarpone
  • 3 eieren
  • 50 g suiker
  • 70 g witte chocolade+ enkele geraspte blokjes
  • Speculaas
  • Melk
 

Bereiding

Scheid de eierdooiers van de eiwitten.

Klop de dooiers met de suikers tot een wit schuim en voeg daarna de mascarpone toe.

Klop het geheel goed.

Laat de 70 g witte chocolade met 1 eetlepel water smelten in de magnetron.

Als hij gesmolten is, voeg hem dan toe aan het eerdere mengsel en meng goed.

Sla de eiwitten stijf. Werk ze voorzichtig door de mascarpone.

Maak de verrines op door steeds een in melk gedrenkt speculaasje en de mascarpone met witte chocolade af te wisselen.

Zet enkele uren in de koelkast.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?