Tiramisu van de eilanden

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 60  minuten

Rusttijd : 8 uren

Ingrediënten voor 6 personen

  • Zelfgemaakte lange vingers:
  • 75 g gezeefde bloem
  • 90 g suiker
  • 3 eieren
  • 60 cl kokosmelk
  • Crème:
  • 250 g geraspte kokosnoot (waarvan 50 g voor de versiering)
  • 250 g Galbani mascarpone .
  • 125 g suiker
  • 200 g crème fraîche, stijfgeklopt
 

Bereiding

Koekjes: scheid de eierdooiers van de eiwitten Klop de eiwitten stijf (met 1 snufje zout).
Klop de eierdooiers met de suiker drie minuten. Voeg de bloem toe. Meng dit goed. Voeg voorzichtig de stijfgeklopte eiwitten toe.
Leg staafjes beslag op bakpapier. Bak de koekjes 12 min op 200°.
Laat afkoelen.

Klop de room stijf. Meng 200 g geraspte kokos, de suiker en de Galbani mascarpone tot een crème. Voeg voorzichtig de slagroom toe.


Doop de lange vingers in de kokosmelk.
Bekleed een vorm met de koekjes, voeg de mascarponecrème toe, bedek met in kokosmelk gedoopte koekjes, enzovoorts; eindig met koekjes. Bestrooi met geraspte kokos.
Zet 8 uur in de koelkast.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?