Tiramisu van de eilanden

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 0 minuut

Rusttijd : 3 uren

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 kokosschuimpjes
    1 limoen
    2 bananen
    250 g Galbani mascarpone
    10 cl vloeibare crème fraîche, 3 eierdooiers
    130 g suiker
    100 g boter
    2 eetlepels rum
 

Bereiding

Rasp de citroenschil en pers de citroen uit;
klop de mascarpone met 100 g suiker, de eierdooiers en het citroensap;
klop de room heel stijf, werk hem door het eerste mengsel en zet in de koelkast.

Snijd de bananen in plakjes;
laat de boter in een pan smelten;
bak de bananen erin met de rest van de suiker;
flambeer ze, als ze bruin zijn, met de rum.

Laat afkoelen.

Verdeel de verkruimelde schuimpjes over een schaal, voeg een laag crème toe en leg daarop de bananen en bedek met de resterende crème; zet ten minste 3 u in de koelkast.

Versier met de citroenrasp.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?