Tiramisu van de eilanden

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 25  minuten

Rusttijd : 30 minuten

Ingrediënten voor 6 personen

  • 250 g Galbani mascarpone
    15 cl koffie geparfumeerd met vanille
    1 pak Bretonse palets (koekjes)
    1 blikje kokosmelk
    3 eetl. geconcentreerde kokoscrème
    6 passievruchten
    1 Victoria ananas
    6 lychees uit La Réunion
    30 cl mangocoulis
    beetje kokospoeder
    het wit van 3 eieren
    1 vanillestokje

Tiramisu van de eilanden

 

Bereiding

Doe de mascarpone en de kokosmelk in een keukenmachine en laat hem zeer langzaam draaien. Voeg, als de ingrediënten goed gemengd zijn de kokoscrème, het vanillemerg (uit een doormidden gesneden stokje geschraapt) en een beetje kristalsuiker toe als u van lekker zoete desserts houdt. Zet koud weg. Klop de eiwitten stijf. Ze moeten heel stijf zijn. Meng de mascarpone en de eiwitten voorzichtig. Neem 6 voldoende hoge transparante glazen. Verkruimel de koekjes en leg ze op de bodem van de glazen. Voeg er een beetje geraspte kokos aan toe. Besprenkel met vanillekoffie. Vul de glazen tot een derde met het mascarponemengsel. Voeg de pitten van passievrucht, de stukjes ananas en de mangocoulis toe. Bedek met het mascarponemengsel. Zet de glazen koud weg en versier ze vlak voor het opdienen met een doormidden gesneden passievrucht.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?