Tiramisu van appelkruimel

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 20  minuten

Rusttijd : 12 uren

Ingrediënten voor 4 personen

  • 250 g Galbani mascarpone
  • 80 g kristalsuiker
  • 3 eieren
  • 3 Golden delicious appels
  • 50 g boter
  • 2 eetlepels calvados
  • Voor het kruimeldeeg:
  • 60 g cassonadesuiker
  • 100 g bloem
  • 70 g zachte boter

Tiramisu van appelkruimel

 

Bereiding

Voor het kruimeldeeg:
1) Meng de suiker en de bloem.
2) Werk de in kleine stukjes gesneden boter erdoor.
3) Wrijf het deeg met de vingertoppen, zodat dit een zanderige consistentie krijgt.
4) Het moet bros zijn en zonder grote stukken.
5) Leg dit op een bakplaat en bak ongeveer 20 min op 180 °C, laat afkoelen en verkruimel het.

6) Schil de appels en snijd ze in kleine blokjes.
7) Laat in een pan de boter smelten, doe daarna de blokjes appel erin, 10 min al roerend koken, voeg daarna de calvados toe en laat afkoelen.
8) Scheid de eierdooiers van de eiwitten.
9) Klop de eierdooiers stevig door de kristalsuiker tot een wit schuim en voeg daaraan de mascarpone toe.
10) Werk de stijfgeklopte eiwitten hier voorzichtig door.
11) Opmaken in een glas of schaal door op de bodem de blokjes appel met calvados te leggen en daarop het mascarponemengsel. Enkele uren koud wegzetten, het liefst 12 tot 24 uur.
12) Opdienen met de kruimel erbovenop.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?