U bent hier : Recept > Tiramisu sinaaschoco

Tiramisu sinaaschoco

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 20  minuten

Rusttijd : 4 uren

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 eieren
  • 100 g bruine suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 250 g Galbani mascarpone
  • 24 lange vingers
  • 1/2 liter zwarte koffie zonder suiker
  • 30 g bittere cacaopoeder
  • 3 eetlepels vloeibare oranjebloesem
  • orangette of chocolaatjes van sinaasschil
 

Bereiding

Zet flink sterke zwarte koffie.
Scheid de eierdooiers van de eiwitten.
Meng de eierdooiers + bruine suiker + vanillesuiker en de oranjebloesem.
Voeg de mascarpone toe.
Klop de eiwitten stijf en werk ze voorzichtig door het eerste mengsel.
Doop de koekjes in de koffie en eventueel in een beetje alcohol (bijvoorbeeld: amaretto).
Bedek de bodem van de vorm met de koekjes, leg er een paar orangettes op of de licht geraspte sinaasappelchocolade.
Bedek met een laag crème. Ga zo verder met als laatste een laag crème.
Laat rusten in de koelkast en bestrooi voor het opdienen met cacao.
Buon appetito!

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?