U bent hier : Recept > Tiramisu semifreddo

Tiramisu semifreddo

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 30  minuten

Rusttijd : 3 uren

Ingrediënten voor 6 personen

  • 150 g amandelen (in de pan geroosterd)
    het wit van 2 eieren
    1 snufje zout
    350 g suiker
    1 zakje vanillesuiker
    150 g vloeibare honing
    1 vanillestokje (uitgeschraapt om het merg eruit te halen)
    geraspte schil van een 1/2 mandarijn
    Een handvol bosvruchten
    10 cl scheproom
    4 eetlepels Galbani mascarpone

Tiramisu semifreddo

 

Bereiding

Doe de scheproom samen met de gardes in een slakom en zet in de vriezer.

Laat de honing, suiker en het water koken.

Klop ondertussen de eiwitten met een snufje zout stijf; voeg als ze bijna stijf zijn het zakje vanillesuiker toe.

Giet het mengsel van water, suiker en honing als het kookt over de eiwitten, terwijl u blijft kloppen met de mixer.

Als het een gelijkmatig mengsel is, voeg dan de vanille, de amandelen en de geraspte mandarijnschil toe en klop nog 4 min door.

Zet het mengsel 5 min op het vuur in een pan met een dikke bodem om het vocht te laten verdampen.

Laat afkoelen en klop ondertussen de room stijf. Voeg al kloppend beetje voor beetje de mascarpone toe.

Meng in een beslagkom de slagroom met een pannenlikker door de nogacrème.

Doe dit met een spuitzak in de verrines, leg er bosvruchten op en zet ze ten minste 3 uur in de vriezer. Haal ze er 15 min voor het opdienen uit.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?