U bent hier : Recept > Tiramisu samoerai

Tiramisu samoerai

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 30  minuten

Rusttijd : 4 uren

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 rijstkoeken
  • 25 cl sojasaus
  • wasabi
  • 4 plakken verse zalm
  • 2 eieren
  • 15 cl melk
  • 10 g blaadjes gelatine
  • 6 g groene matchathee
  • 50 g Japanse zwarte suiker
  • vloeibare room
  • Galbani mascarpone
  • + 4 bakjes die even groot zijn als de rijstkoeken
 

Bereiding

Laat de rijstkoeken rustig trekken in de sojasaus, waarin eerst een klontje wasabi is opgelost.

Leg de licht gedrenkte koeken (ze moeten nog een beetje knapperig zijn) op de bodem van de bakjes.

Maak de tartaar door de verse zalm te pureren. Meng hem met de mascarpone tot het een glad en dik mengsel is. Werk de twee stijfgeklopte eiwitten erdoor.

Schep het mengsel op de koek.

Maak daarna de crème met groene matchathee. Laat de blaadjes gelatine weken in heel koud water. Knijp ze goed uit. Doe de blaadjes in kokende melk. Los ze op. Meng in een andere kom de matchathee en de zwarte suiker. Voeg het mengsel van melk en gelatine toe. Goed mengen. Voeg de heel stijfgeslagen room toe.

Schep de crème met groene thee en zwarte suiker op het mengsel van zalmtartaar en mascarpone.

Zet 4 uur in de koelkast.


Pak uw eetstokjes!

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?