U bent hier : Recept > Tiramisu safari

Tiramisu safari

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 20  minuten

Rusttijd : 1 uur

Ingrediënten voor 6 personen

  • - 250 g Galbani mascarpone
  • - 15 g suiker
  • - 10 cl vruchtensap cactus-appel-citroen
  • - een bakje aardbeien
  • - 6 plakken ontbijtkoek
  • - 5 cl sinaasappelsap
  • - een paar pistachenootjes
 

Bereiding

Verwarm om te beginnen het sinaasappelsap in een pan. Doe de plakken ontbijtkoek erin zodra de vloeistof begint te borrelen. Laat de plakjes het sap aan beide kanten absorberen en rooster ze licht.
Zet weg.

Klop daarna de mascarpone met de suiker zodat hij smeuïger wordt.
Voeg het sap van cactus-appel-citroen toe en klop opnieuw zodat het mengsel mooi homogeen en licht wordt.
Zet weg in de koelkast.

Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en snijd ze in kleine blokjes.

Snijd de afgekoelde plakken ontbijtkoek in blokjes en maak er een laag mee op de bodem van de verrines. Schep daarop een laag aardbeien, dan een laag mengsel op basis van mascarpone. Herhaal dit allemaal nog een keer. Eindig met een paar gemalen pistachenootjes als versiering.

Zet ten minste 1 u. in de koelkast voor het opdienen, zodat ze goed koud zijn.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?