Tiramisu Pirates of the Carribbean

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 20  minuten

Rusttijd : 6 uren

Ingrediënten voor 6 personen

  • 250 g Galbani mascarpone
  • 3 eieren
  • 3 eetlepels suiker
  • 6 druppels blauwe kleurstof voor voedingsmiddelen
  • 6 glazen (ter grootte van een mosterdglas) met gepofte rijst
  • 100 g banketbakkerschocolade

Tiramisu Pirates of the Carribbean

 

Bereiding

1) Koekje van gepofte rijst en chocolade: Laat de chocolade op een laag vuur smelten en meng door de gepofte rijst. Spreid dit mengsel uit op een plank zodat het een vrij dikke koek wordt en laat afkoelen in de koelkast.

2) Mascarponecrème: scheid de eierdooiers van de eiwitten en zet de eiwitten koud weg met een snufje zout erdoor, waardoor u ze beter kunt stijfkloppen. Meng in een schaal de 3 dooiers, de suiker en de mascarpone tot een homogeen mengsel. Giet de kleurstof in dit mengsel en meng erdoor. Klop de eiwitten stijf en werk ze door het blauwe mascarponemengsel.

3) Nu gaat u de tiramisu opmaken: leg een laag koekjes neer met daarop een laag mascarponecrème en herhaal dit tot de ingrediënten op zijn. Eindig met een laag blauwe mascarponecrème. Zet de schaal ten minste 8 uur in de koelkast.

4) Versier hem voor het opdienen met een paar gekleurde bolletjes.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?