U bent hier : Recept > Tiramisu Pina Colada

Tiramisu Pina Colada

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 20  minuten

Rusttijd : 2 uren

Ingrediënten voor 5 personen

  • - 4 eieren
  • - 400 g Galbani mascarpone
  • - 80 g suiker
  • - 8 lange vingers
  • - 1 borrelglas limoncello
  • - 1 onbehandelde citroen
  • - 200 cl bosvruchtencoulis
  • - 4 aardbeien
  • - 1 bakje frambozen
  • - 1 bakje bosbessen
  • - 1 bakje aalbessen
  • - 4 muntblaadjes
  • - suiker

Tiramisu Pina Colada

 

Bereiding


Dit is een tiramisu met afwisselend een laag koekjes met kokos, in rum gebakken ananas en mascarponecrème met kokos.

Scheid om te beginnen de eierdooiers van de eiwitten. Klop de eiwitten stijf. Klop in een aparte kom de eierdooiers, de kokos en de suiker tot het mengsel lichter wordt. Meng de mascarpone door het mengsel van eierdooiers en suiker en werk er daarna voorzichtig de stijfgeklopte eiwitten door. Zet het apart.

Laat de blokjes ananas met de bruine suiker in een pan bruin worden. Verkruimel ondertussen de kokoskoekjes.

Besprenkel daarna de blokjes ananas met de rum en laat nog 5 min koken. Laat afkoelen.

Begin het opmaken met de koekjes, dan de ananas en de mascarpone en dan nog eens de ananas en ten slotte de koekjes.

Zet ten minste 2 u. in de koelkast.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?