Tiramisu op mijn manier

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 20  minuten

Rusttijd : 3 uren

Ingrediënten voor 6 personen

  • 1 pakje speculaas
  • 1 blik peren op siroop
  • 1 eetlepel peren-eau de vie (facultatief)
  • 1 Galbani mascarpone
  • 3 eieren
  • 100 g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
 

Bereiding

Vermaal de speculaas tot poeder en bedek de bodem van eenpersoonsvormpjes ermee. Besprenkel de speculaas met het perensap en eventueel de peren-eau de vie (facultatief), snijd dan de peren in kleine blokjes en leg ze op de speculaas. Splits 3 eieren en klop de eierdooiers met 100 g suiker en het zakje vanillesuiker; zorg dat het wit wordt. Voeg de mascarpone toe en de stijfgeklopte eiwitten. Til het mengsel goed op met de spatel. Bedek het mengsel van speculaas en peren met het mengsel van mascarpone/ei. Zet 3 uur in de koelkast. Strooi vlak voor het opdienen cacao over de bovenkant en eet smakelijk.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?