Tiramisu op Gino's wijze

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 55  minuten

Rusttijd : 5 minuten

Ingrediënten voor 4 personen

  • Voor de tapenade:
    300 g ontpitte zwarte olijven
    150 g kappertjes
    150 g ansjovis
    1 teentje knoflook
    1 lepel olijfolie
    Voor de tomatenpuree:
    1 teentje knoflook
    8/10 trostomaten
    olijfolie
    Peper, zout, herbes de Provence
    Pesto
    4 eieren
    Galbani Mascarpone
 

Bereiding

Meng olijven, ansjovis, knoflook en kappertjes en doe dit in de keukenmachine. Pureer het fijn, maar niet te, voeg olijfolie toe.
Was de tomaten, verwijder de pitjes, laat het sap er binnenstebuiten uitlopen. Fruit ze in een pan zonder deksel, laat indikken, voeg zout, peper en kruiden toe.
Meng de mascarpone met 3 eierdooiers, bestrooi met peper en voeg 3 stijfgeklopte eiwitten toe.
Maak in verrines of minibakjes steeds een laag met: pesto, tapenade, tomaten.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?