U bent hier : Recept > Tiramisu Mojito

Tiramisu Mojito

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 15  minuten

Rusttijd : 12 uren

Ingrediënten voor 4 personen

  • 250 g Galbani mascarpone
    80 g kristalsuiker
    3 eieren
    2 limoenen
    4 verse fijngehakte muntblaadjes
    8 verse muntblaadjes ter decoratie
    3 cl Cubaanse rum

Tiramisu Mojito

 

Bereiding

1) Rasp de schil van een limoen.
2) Hak 6 muntblaadjes fijn.
3) Scheid de eierdooiers van de eiwitten.
4) Klop de eierdooiers stevig door de kristalsuiker tot een wit schuim en voeg daaraan de mascarpone, de geraspte limoenschil, de fijngehakte munt en de Cubaanse rum toe.
5) Werk de stijfgeklopte eiwitten hier voorzichtig door.
6) Giet de mascarponebereiding in een glas of een schaal en zet enkele uren koud weg, het liefst 12 tot 24 uur.
7) Opdienen met een schijfje limoen en twee muntblaadjes bovenop.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?