Tiramisu met zelfgemaakte Nutella

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 60  minuten

Rusttijd : 3 uren 20 minuten

Ingrediënten voor 6 personen

  • Tiramisu: 250 g Galbani mascarpone
  • 100 g suiker, 3 eieren, 20 cl room, 40 g chocoladepoeder (bitter), 12 lange vingers
  • zelfgemaakte Nutella:
  • 100 g geraspte pure chocolade
  • 50 g geraspte melkchocolade, 100 g suiker
  • 1 zakje praline (bonbons)
  • 20 cl vloeibare room
 

Bereiding

Klop de eiwitten stijf. Meng in een andere slakom de eierdooiers en de suiker. Werk de mascarpone erdoor en werk er zodra dit mooi glad is voorzichtig de stijfgeklopte eiwitten door.
Maak de zelfgemaakte Nutella: breng de room aan de kook en doe er de praline (bonbons) en de suiker in. Roer er dan de geraspte chocolade door tot het een gladde consistentie heeft. Zet 2 uur in de koelkast of maak dit van tevoren.
Leg de koekjes op de bodem van een schaal en bedek ze met 5 cl van de chocolademelk.
Bedek met de zelfgemaakte Nutella en daarna met de mascarponecrème. Bestrooi met de chocolade en zet 3 u. in de koelkast.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?