Tiramisu met zalm en wasabicrème

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 20  minuten

Rusttijd : 3 uren

Ingrediënten voor 4 personen

  • * 2 moten zalm
    * een citroen
    * een eetlepel olijfolie
    * wat aromatische kruiden (bieslook, peterselie, kervel, sjalot, basilicum en tijm) of nog makkelijker een kant-en-klaar kruidenmengsel voor salades
    * casinobrood
    * 50 cl wodka
    * 300 g Galbani mascarpone
    * 12,5 cl crème fraîche
    * 2 g Agar-agar
    * 2 theelepels wasabi
    * rode nepkaviaar
    * 2 eiwitten
    * zout en peper

Tiramisu met zalm en wasabicrème

 

Bereiding

Snijd de moten zalm in heel kleine blokjes van 5 mm. Besprenkel ze met het sap van een halve citroen, een lepel olijfolie, een theelepel geurige kruiden en peper en zout. Doe er folie over en laat ten minste een uur rusten in de koelkast.

Steek uit het casinobrood rondjes ter grootte van de verrines. Maak er twee per glas (denk eraan om een ander formaat te maken als het glas aan de bovenkant een andere maat heeft dan onderaan...).

Maak de crème: laat de crème fraîche met de agar-agar een minuut koken. Meng de crème met de mascarpone, de wasabi, peper en zout en en theelepel nepkaviaar. Als het mengsel mooi glad is, werk er dan de stijfgeklopte eiwitten door.

Schenk in een kom de wodka en het sap van een halve citroen.

Bouw de tiramisu op: leg een sneetje in het wodka-citroenmengsel gedoopt casinobrood in een verrine; bedek met blokjes zalm; nappeer met de crème met wasabi. Leg er nog een gedoopt sneetje in zoals het eerste en daarna de blokjes zalm en de crème. Als u van plan bent om de tiramisu uit de vormen te halen zoals op de foto, eindig dan met een sneetje casinobrood dat net zoals de andere gedoopt is.

Laat ten minste 3 uur koud rusten. Dien het op met een beetje nepkaviaar als versiering.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?