Tiramisu met zalm en avocado

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 10  minuten

Rusttijd : 1 uur

Ingrediënten voor 4 personen

  • 8 plakken gerookte zalm - 250 g Galbani mascarpone - 2 citroenen - 2 eieren- 2 avocado's
  • - 2 eetl. crème fraîche
  • - 1 theel. dille- zout, peper- 8 blinis

Tiramisu met zalm en avocado

 

Bereiding

Begin met het uitsteken van 8 rondjes uit de zalm ter grootte van de verrine die u gaat gebruiken. Gebruik hiervoor een steker. Bewaar de restjes, maal de helft ervan fijn en laat de andere helft marineren in het citroensap met een beetje dille.

Klop de eieren met de mascarpone en de crème fraîche door elkaar. Voeg het sap van een citroen en de dille toe. Voeg de fijngemalen resten van de zalm toe. Voeg zout en peper toe.

Snijd de blinis op het formaat van de verrine. Pureer de twee avocado's met een beetje citroen.

Maak de verrine op: begin met een blini, dan het mascarponemengsel, een schijfje zalm, een blini, nog een schijfje zalm, een lepel mascarponemengsel en de gepureerde avocado. Leg er ten slotte de stukjes in citroen en dille gemarineerde gerookte zalm op.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?