U bent hier : Recept > Tiramisu met zalm

Tiramisu met zalm

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 0 minuut

Rusttijd :

Ingrediënten voor 5 personen

  • - 60 g zoute crackers (bijv. TUC)
    - 150 g Galbani mascarpone -
    300 g gerookte zalm
    - 1 ei
    - citroen
    - 3 eetlepels fijngeknipte bieslook
    - 1/2 gesnipperd sjalotje
    - een paar druppels rode tabasco
    - Peper en zout, roze peper
 

Bereiding

1. Hak de crackers in grove stukken. Verdeel ze over de bodem van transparante verrines.

2. Pureer 200 g zalm met het citroensap en de sjalot fijn. Voeg de mascarpone en de eierdooier toe. Voeg peper en zout en een paar druppels tabasco toe. Pureer nog een keer.

3. Klop het eiwit stijf. Voeg het voorzichtig toe aan het mengsel van mascarpone en zalm. Voeg de bieslook toe en corrigeer zo nodig de kruiding.

4. Vul een spuitzak met het mengsel en verdeel het over de crackers in de verrines.

5. Snijd rondjes uit de rest van de zalm en verdeel deze over de verrines. Voeg wat roze peper toe en zet ten minste een uur in de koelkast voor het opdienen.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?