Tiramisu met witte chocolade en frambozen

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 20  minuten

Rusttijd : 6 uren

Ingrediënten voor 6 personen

  • 500 g Galbani mascarpone
  • lange vingers
  • 20 cl frambozenlikeur
  • 10 cl water
  • 500 g frambozen (diepvries als het geen frambozenseizoen is)
  • 8 eieren
  • 150 g witte chocolade
  • 80 g suiker
  • schilfers witte, pure en melkchocolade
 

Bereiding

1) Breek de eieren en scheid de eierdooiers van de eiwitten. Zet het apart. Breek de witte chocolade in kleine stukjes en leg deze in een magnetronbestendige of au-bain-mariekom. Laat hem smelten volgens de methode van uw voorkeur en voeg er de Galbani mascarpone aan toe en daarna de eierdooiers. Klop heel stevig tot het mengsel homogeen is.
2) Klop de eiwitten met een mixer stijf in een slakom. Als ze goed stijf zijn, giet dan de suiker er langzamerhand in, terwijl u doorgaat met kloppen.
3) Werk de eiwitten met een zachte plastic spatel door het mascarpone-chocolademengsel, terwijl u de massa steeds voorzichtig optilt. Meng de likeur en het water.
4) Doop de koekjes kort in het likeur-watermengsel en bedek de bodem van een rechthoekige vorm met de helft van de koekjes. Bedek ze met de helft van de mascarponecrème, voeg er dan de bevroren frambozen aan toe en bedek met nog een laag koekjes. Eindig met de rest van de crème.
5) Pak in in folie en zet een nacht in de koelkast. Haal de tiramisu kort voor het opdienen uit de koelkast en versier hem met schilfers pure, melk- en witte chocolade.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?