U bent hier : Recept > Tiramisu met witlof

Tiramisu met witlof

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 15  minuten

Rusttijd : 1 uur

Ingrediënten voor 4 personen

  • 125 g Galbani mascarpone
  • 2 struikjes witlof
  • 50 g suiker
  • 8 lange vingers
  • 1/2 citroen
  • 2 eierdooiers
  • 20 cl zeer koude magere vloeibare crème fraîche
  • 1 eetlepel suiker
  • gemberthee
 

Bereiding

1) Snijd het uiteinde van de witlofstruikjes, was de blaadjes, laat ze uitlekken en zet weg (snijd ze eventueel in reepjes).
2) Doe in een pan op hoog vuur 50 g suiker, het sap van een halve citroen, 3 eetlepels water en maak er karamel van. Leg de witlofstruikjes in de karamel en laat ze 5 min koken. Pureer ze daarna met de karamel.
3) Meng de eierdooiers en de suiker in een slakom en werk de Galbani mascarpone hierdoor.
4) Klop in een andere slakom de zeer koude vloeibare crème fraîche tot het een stevig mengsel is.
5) Doe deze crème in het mascarponemengsel en meng voorzichtig.
6) Doop de koekjes kort in de gemberthee en leg ze op de bodem van de verrines. Voeg de witlof toe en daarna het mascarponemengsel. Zet 1 uur of langer koud weg en dien koud op.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?