Tiramisu met viooltjes en grenadine

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 30  minuten

Rusttijd : 1 uur

Ingrediënten voor 5 personen

  • 2 goed rijpe granaatappels
    •50 g suiker
    •250 g Galbani mascarpone
    •2 eierdooiers
    •2het wit van 2 eieren
    •4 Bretonse zandkoekjes
    •1 theelepel viooltjessiroop en versuikerde bloemen van viooltjes
 

Bereiding

Verbrijzel de versuikerde viooltjes met de deegroller.
Meng 50 g suiker met 2 eierdooiers, mascarpone, viooltjessiroop en de versuikerde stukjes.
Klop de eiwitten stijf met een snuf zout.
Werk het tweede mengsel door het eerste.

Snijd de granaatappels in stukken en haal de pitten eruit (onder water gaat dit makkelijker).

Verkruimel de zandkoekjes in grove stukken.

Maak een bodem van granaatpitten, voeg er het mengsel aan toe gevolgd door de koekkruimels.
Herhaal dit desgewenst meerdere keren.
Maak ten slotte met 4 bloemblaadjes van versuikerde viooltjes en 1 granaatappelzaadje een bloem op de bovenkant.

Zet tot vlak voor het opdienen koud weg.

Eet smakelijk en veel plezier met deze ontdekking!

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?