Tiramisu met vijgen en speculaas

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 15  minuten

Rusttijd :

Ingrediënten voor 6 personen

  • 6 grote vijgen
  • 250 g Galbani mascarpone
  • 3 eieren
  • 150 g suiker
  • 18 speculaasjes
  • 10 cl grappa
 

Bereiding

Was en droog de vijgen.

Scheid de eierdooiers van de eiwitten. Zet de eiwitten koud weg. Klop de eierdooiers stevig door de suiker tot een wit schuim. Voeg dan de mascarpone toe. Klop tot het een gladde crème is.

Klop de eiwitten heel stijf en werk ze voorzichtig door het mascarponemengsel.

Schenk de grappa in een diep bord. Voeg 5 cl water toe.

Doop de speculaasjes er kort in en bedek de bodem van 6 hoge glazen ermee.

Snijd de vijgen in de hoogte in 4 plakjes. Zet ze rechtop langs de binnenkant van de glazen.

Vul dan met de mascarponecrème.

Koud wegzetten tot vlak voor het opdienen.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?