Tiramisu met twee soorten vijgen en honing

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 15  minuten

Rusttijd : 12 uren

Ingrediënten voor 4 personen

  • 250 g Galbani mascarpone
  • 80 g kristalsuiker
  • 3 eieren
  • 4 verse vijgen
  • 4 gedroogde vijgen
  • 2 eetlepels honing
  • 1 brioche
  • 100 g vijgenjam

Tiramisu met twee soorten vijgen en honing

 

Bereiding

Snijd de verse vijgen in plakjes en de gedroogde vijgen in kleine blokjes.
Scheid de eierdooiers van de eiwitten.
Klop de eierdooiers stevig door de kristalsuiker tot een wit schuim en voeg daaraan de mascarpone, de blokjes gedroogde vijg en de honing toe.
Werk de stijfgeklopte eiwitten hier voorzichtig door.
Opmaken in een glas of schaal door op de bodem de brioche te leggen met daaromheen de plakjes verse vijg. Giet daarna het mascarponemengsel erover. Enkele uren koud wegzetten, het liefst 12 tot 24 uur.
Versier met vijgenjam.
.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?