Tiramisu met twee soorten aardbeien

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 30  minuten

Rusttijd : 2 uren

Ingrediënten voor 8 personen

  • 3 eieren, 250 g Galbani mascarpone, 80 g suiker, 18 à 24 lange vingers, 125 g verse of bevroren aardbeien, 50 g aardbeiensnoepjes, 60 g pistachenootjes (naturel, gepeld), 4 zandkoekjes met chocolade, 1 glaasje amaretto (facultatief)
 

Bereiding

Snijd de lange vingers en de aardbeiensnoepjes in kleine stukjes (gebruik hiervoor een mes). Doe ze bij elkaar en leg ze op de bodem van acht verrines, besprenkel met een bodempje amaretto. Snijd de echte aardbeien in grote stukken en doe die ook in de verrines. Scheid de eierdooiers van de eiwitten in twee aparte kommen. Klop de eierdooiers met 25 g suiker tot een wit schuim en werk er dan, stevig kloppend, de mascarpone door, zodat er geen klontjes ontstaan. Klop de eiwitten stijf, voeg 25 g suiker toe en klop weer om ze extra stevig te maken. Werk ze voorzichtig met de spatel door het mengsel van eierdooiers en mascarpone. Schenk deze crème in de verrines. Zet ten minste 2 uur koud weg. Vermaal vlak voor het opdienen de pistachenootjes en de koekjes met chocolade een beetje, strooi dit over de verrines en versier met een paar aardbeien.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?